2003 "The Art of Training a Goldfish"
Voor deze voorstelling heeft De Geheime Goudvis de Arend Hauerprijs 2004 gekregen tijdens de Theater4daagse in Maastricht. Daarnaast kreeg Adriana Jens de prijs voor “het mooiste moment” en een nominatie voor de beste vormgeving.Een voorstelling met een hoge fysieke inzet, humor, dans, spel, tekst en beweging en een hoog theatraal gehalte. Deze montagevoorstelling wordt gespeeld door 14 spelers in de leeftijd van twintig tot zeventig. Zij zijn een uitdagend werkproces aangegaan, dat heeft geresulteerd in een theatrale bewegingsvoorstelling gebaseerd op de werken van de Duitse choreografe en theatermaakster Pina Bausch. Een dynamiek en energie die we vooral kennen van jongerenvoorstellingen.

Spel Nelleke Koetsier, Anke Boersma, Hay Hendrikx, Marjon Tas, Sander Demmink, Bas van den Berg, Kim Som, Adriana Jens, Patricia Zuurdeeg, Mieke Muller, Ger van Knotsenburg, Ria Schilder, Marloes Willemsen, Trees Diesveld.
Regie Peter Löhr
Choreografie Inet Arts
Kleding Katja van Groningen
Techniek Hugo Hendriks
Fotografie
Rob Schouten

Speeldata 2003
18 November Stadhuis Arnhem
19 November Stadhuis Arnhem
20 November Stadhuis Arnhem
29 November Twentietoe Tiel

Speeldata 2004
16 April De Grott Breda (circuitvoorstelling)
17 April Imperium Leiden (circuitvoorstelling)
10 juli Vereeniging Nijmegen
10 oktober Theater4daagse Maastricht

Deze voorstelling is mede tot stand gekomen met steun van de Gemeente Arnhem en de provincie Gelderland


 

 

Over ons

De Geheime Goudvis speelde in 2001 de eerste voorstelling. De repetitieruimte was een oude leegstaande supermarkt in Doorwerth. De gaten vielen erin en het was er stervenskoud. Midden in de winter repeteren met dekens omgeslagen. Het bier bevroor. Daarna ging het snel bergopwaarts met de Goudvis. Via allerlei repetitielokalen zijn we in 2004 terechtgekomen in Theaterwerkplaats De Zaal aan de Nijhoffstraat te Arnhem. Dat was ook het jaar dat we de Arend Hauerprijs kregen op de Theatervierdaagse. Een hoogtepunt. De Arend Hauerprijs is gebruikt voor de inrichting van Theaterwerkplaats De Zaal. De Geheime Goudvis als één van de grondleggers van Theaterwerkplaats De Zaal.