2008 "Helvetia"
De Geheime Goudvis presenteert HELVETIA. Een verzameling mensen leeft samen in wat ooit een goedlopende kroeg was. Alles gaat zoals het altijd gaat, door de jaren ingesleten. En dat bevalt iedereen, men kent zijn plaats en tijd. De rust wordt wreed verstoord door De Zwitser, een vriendelijke ogende wandelaar. De geheimen die hij meeneemt dwingen de groep tot verstoring van het alledaagse en bekende. Wat dat teweeg brengt is een donker Zwitsers geheim.

Speeldata: donderdag 22 t/m zondag 25 mei 2008
(do t/m za om 20.30 uur, zo om 16.00 uur)
Locatie: Theaterwerkplaats De Zaal, Nijhoffstraat 42 te Arnhem
Entree: 9 euro
Reserveren: geheimegoudvis@xs4all.nl

Spel Hans van Ammers, Leo de Boer, Ilona Dieperink, Tessa Driever, Thomas van Groeningen, Baukje de Haas, Elise Kroeze, Raïsa Oosterink, Ria Schilder, Marriëtte Stevens, Marlou Beulens, Erik Bok
Regie Mieke Hendrikse
Regieassistentie
Lucy Vorwerk
Produktie
Peter Löhr
Ontwerp flyer
Baukje de Haas
Fotografie
Rob Schouten
Met dank aan:
Peter Hennekam, Yvet Jansen, Barry Vegter, Michiel Cransberg, Olga Lozeman, Katja van Groningen, Marie-Anne Huiskamp
Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Arnhem

 

Over ons

De Geheime Goudvis speelde in 2001 de eerste voorstelling. De repetitieruimte was een oude leegstaande supermarkt in Doorwerth. De gaten vielen erin en het was er stervenskoud. Midden in de winter repeteren met dekens omgeslagen. Het bier bevroor. Daarna ging het snel bergopwaarts met de Goudvis. Via allerlei repetitielokalen zijn we in 2004 terechtgekomen in Theaterwerkplaats De Zaal aan de Nijhoffstraat te Arnhem. Dat was ook het jaar dat we de Arend Hauerprijs kregen op de Theatervierdaagse. Een hoogtepunt. De Arend Hauerprijs is gebruikt voor de inrichting van Theaterwerkplaats De Zaal. De Geheime Goudvis als één van de grondleggers van Theaterwerkplaats De Zaal.