2007 "Waanzinnig Lachen"van Christopher Durang


Waanzinnig Lachen van Christopher Durang was de aanleiding om De Geheime Goudvis op te richten. In 1999 gespeeld door Adriana Jens en Peter Löhr in een regie van Hans Roodenburg. Acht jaar later gaan we het stuk opnieuw uitbrengen, in een nieuw jasje, een andere regie en andere spelers.

Waanzinnig Lachen behandelt op hilarische wijze de lotgevallen van twee volkomen in het moderne leven staande mensen. Een vindingrijke satire waarin het publiek geconfronteerd wordt met een man en een vrouw die zich tegen beter weten in staande weten tehouden. De zoektocht naar het doel van het leven tot in het absurde.

Tekst Christopher Durang
Spel Peter Frank van der Kooi, Let Bisschop
Regie
Peter Löhr


foto's Walter van Zijl

Theaterwerkplaats De Zaal Nijhoffstraat 42 Arnhem
15 december 2007 20.00 uur
16 december 2007 15.30 uur
29 december 2007 20.00 uur
19 januari 2008 20.00 uur

Reserveren: geheimegoudvis@xs4all.nl
Entree: € 8,-

 

Over ons

De Geheime Goudvis speelde in 2001 de eerste voorstelling. De repetitieruimte was een oude leegstaande supermarkt in Doorwerth. De gaten vielen erin en het was er stervenskoud. Midden in de winter repeteren met dekens omgeslagen. Het bier bevroor. Daarna ging het snel bergopwaarts met de Goudvis. Via allerlei repetitielokalen zijn we in 2004 terechtgekomen in Theaterwerkplaats De Zaal aan de Nijhoffstraat te Arnhem. Dat was ook het jaar dat we de Arend Hauerprijs kregen op de Theatervierdaagse. Een hoogtepunt. De Arend Hauerprijs is gebruikt voor de inrichting van Theaterwerkplaats De Zaal. De Geheime Goudvis als één van de grondleggers van Theaterwerkplaats De Zaal.