2001 'Wie.....ik?' Naar Wie van Oscar van Woensel


Drie zussen hebben elkaar lange tijd niet gezien. Aan de vooravond van de begrafenis van hun ouders treffen zij elkaar. Na een copieus diner begeven ze zich naar de woonkamer van het ouderlijk huis. Het publiek is getuige van het verdere verloop van deze avond. 'Wie ...ik' is gebaseerd op een wrange familietragedie van Oscar van Woensel. Peter Löhr heeft deze bewerkt voor drie vrouwen. De geheime goudvis is een nieuw ongesubsidieerd initiatief binnen het Arnhemse amateurtheater, opgericht door oud-leden van de Werkgemeenschap Arnhemse Kunstenaars. De geheime goudvis streeft naar avontuurlijk theater en schuwt het risico niet.

Regie: Peter Löhr
Spel: Adriana Jens, Mieke Muller en Marloes Polman

Parktheater Arnhem zondag 27 mei 2001
Parktheater Arnhem vrijdag 23 november 2001

Verder gespeeld in diverse theaters in Nederland.

De debuutvoorstelling "Wie…ik?", werd in de pers bestempeld als een gewaagde voorstelling van zeer hoge kwaliteit, die nieuwsgierig maakt naar de volgende stap.

De Gelderlander: "De moed om zoiets met zoveel inzet te willen spelen en uiteindelijk met zo'n resultaat op de planken te komen, verdient alle hulde."

Het overkoepelend orgaan van het Nederlands amateurtoneel, Theaterwerk NL, heeft de voorstelling "Wie…ik?" opgenomen in het Landelijk Circuit. Citaat uit het juryrapport:

"Wie…ik?" wordt met grote inzet gespeeld door een groep die van zichzelf zegt dat ze avontuurlijk theater wil maken en het risico niet uit de weg wil gaan. Een voorstelling die gezien mag worden, van een groep die je het gunt dat ze hun eigenzinnigheid blijven ontwikkelen".

Over ons

De Geheime Goudvis speelde in 2001 de eerste voorstelling. De repetitieruimte was een oude leegstaande supermarkt in Doorwerth. De gaten vielen erin en het was er stervenskoud. Midden in de winter repeteren met dekens omgeslagen. Het bier bevroor. Daarna ging het snel bergopwaarts met de Goudvis. Via allerlei repetitielokalen zijn we in 2004 terechtgekomen in Theaterwerkplaats De Zaal aan de Nijhoffstraat te Arnhem. Dat was ook het jaar dat we de Arend Hauerprijs kregen op de Theatervierdaagse. Een hoogtepunt. De Arend Hauerprijs is gebruikt voor de inrichting van Theaterwerkplaats De Zaal. De Geheime Goudvis als één van de grondleggers van Theaterwerkplaats De Zaal.